brusszel


DK: az állami cégeknél is hajtsák végre a béremelést

Figyelő Online
2017.01.14  15:19   
mail
nyomtatás
A Demokratikus Koalíció (DK) szerint az állami cégeknél is végre kell hajtani a béremelést, nem csak a kis- és középvállalkozásoknál.
Varju László, az ellenzéki párt alelnöke szombaton Budapesten sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az ország számos pontjáról, például a debreceni, a miskolci, a pécsi és a szegedi közlekedési vállalatról lehet hallani, hogy trükköznek a béremeléssel, vagyis csupán a műszakpótlékot építik be az alapbérbe.
Ugyanakkor rendszeres a dolgozók érdekeit képviselő szakszervezeti vezetők megfélemlítése is. A többi között a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt.-től is kirúgtak szakszervezeti vezetőket, akikkel a DK szolidáris - fűzte hozzá.
Emlékeztetett arra: a DK "Sokak Magyarországa" programjában szerepel a bérek mindenki számára érezhető emelése, amihez a munkáltatói oldalon jelentős köztehercsökkentés szükséges.
Varju László hozzátette: a szakszervezetek megfélemlítését úgy értékelik, mint a civil szervezetek vegzálásának folytatását.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: DKbéremelés

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.