brusszel


Az orosz nyersolaj átlagára jelentősen csökkent

Figyelő Online
2017.01.15  13:34   
mail
nyomtatás
Az Urals típusú orosz nyersolaj hordónkénti (159 liter) átlagára 41,9 dollár volt tavaly, bő húsz százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbinál - áll az orosz pénzügyminisztérium közleményében.
Két évvel korábban csaknem a felére esett az Urals átlagára. Tavaly januárban az Urals ára hordónként 28,75 dollár volt, 2003 óta a legalacsonyabb, a múlt év utolsó hónapjában azonban már jóval magasabb 52,08 dollár.

Az Urals, mint minden más olajfajta ára tavaly novemberben kezdett különösen emelkedni azután, hogy az OPEC tagjai beleegyeztek az olajtermelés csökkentésébe 2017 januárjától. A szervezeten kívüli, úgynevezett non-OPEC országok decemberben csatlakoztak a megállapodáshoz, aminek a célja kivonni a piacról a felesleges kőolajat és ezzel feltornászni az energiahordozó árát.

Az Urals minősége gyengébb az északi-tengeri Brenthez képest, magasabb a kéntartalma. Oroszország a világ legnagyobb olajtermelője, a költségvetés jelentős bevételre tesz szert a nyersolaj exportjából.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.