brusszel


Az LMP keményen nekiment a Fidesznek

Figyelő Online
2017.01.17  10:35   
mail
nyomtatás
Az elszámoltatást nevezte a Fidesz-kormány legnagyobb kudarcának hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Csárdi Antal, az LMP fővárosi közgyűlési képviselője, aki szerint több uniós vagy tagállami hatóság talált szabálytalan kifizetéseket vagy korrupcióra utaló jelet a 4-es metró építése kapcsán, "csak a magyar hatóságok nem léptek semmit most már közel hét éve".
Arra lenne szükség, hogy egyszer és mindenkorra tiszta vizet öntsünk a pohárba, egyszer és mindenkorra legyen átlátható a fejlesztési pénzek elköltése - fogalmazott.
Hozzátette, hogy ennek részeként mindenki számára hozzáférhetővé kell tenni az Európai Csalás Elleni Hivatalnak (OLAF) a beruházással kapcsolatos jelentését.
Arra van szükség, hogy olyan ítéletek szülessenek, amelyek egyértelmű üzenetet küldenek a közpénzeket nem megfelelő módon kezelőknek, kijelentve, hogy "az eddig tett lépések a semmivel voltak egyenértékűek" - mondta Csárdi Antal.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.