brusszel


Fico így számolná fel a korrupciót

Figyelő Online - Csepi Lajos
2017.01.17  19:03   
mail
nyomtatás
A szlovák állam és az OECD együttműködési megállapodást írt alá a korrupció elleni együttműködésről.
A szlovák miniszterelnök, Robert Fico és a Gazdasági Együttműködés és Fejlesztési Szervezet (OECD) főtitkára, Angel Gurria által hétfőn, Párizsban megkötött megállapodás alapján az OECD át fogja tekinteni a szlovák korrupció-ellenes jogszabályokat.
„Miniszterelnökként egy tárgyilagos áttekintést szeretnék a korrupció ellen hozott szlovák jogszabályokról. Ezúttal azonban nem az újságírók, nem is az ellenzéki vezetők véleményére vagyok kíváncsi. A nemzetközi szervezetek, akikkel e tekintetben együttműködünk, ezért jöttek létre" hangsúlyozta Robert Fico egy párizsi sajtókonferencián.

Az áttekintés célja, hogy meghatározza: a korrupció-ellenes jogszabályok hatékonyak-e és megfelelnek-e a nemzetközi elvárásoknak, illetve, akadályozzák-e a gazdasági növekedést.
„Teljesen biztosak vagyunk abban, hogy az OECD tökéletesen tényszerű álláspontot foglal el ebben a kérdésben" tette hozzá a szlovák miniszterelnök.

Angel Gurria leszögezte: az OECD nem kívánja megmondani Szlovákiának, mit kell tennie. Csupán arra törekszik, hogy megossza a témában gyűjtött legjobb tapasztalatait. E tapasztalatok alapján Szlovákia megfontolhatja, változtatni kíván-e jelenlegi szabályain.
„Az Önök dolga lesz, a szlovák parlamenté és a szlovák társadalomé, hogyan ültetik át a gyakorlatba a korrupció-ellenes harc céljait szolgáló intézkedéseket" mondta a főtitkár.
A két fél képviselői megállapodást írtak alá a korrupció elleni harc erősítése érdekében végzett együttműködésről.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.