brusszel


Kitüntettek egy innovatív menedzsert

Figyelő Online
2017.01.19  18:15   
mail
nyomtatás
Az éhezés csökkentése terén elért eredményeket díjazták az ENSZ-ben. Egy online fizetésben is erős cég vezetője kapta a Világélelmezési Program rangos elismerését, mivel innovációt hozott az élelmiszersegély-osztás folyamatába. A szíriai válság óta Libanonban és Jordániában 2,2 millió szíriai menekült használt prepaid kártyát a napi élelmiszerek beszerzésére.
Ajay Banga, a Mastercard elnök-vezérigazgatója kapta idén az ENSZ Világélelmezési Program (World Food Programme, „WFP") rangos elismerését, a Hunger Hero Award („Az éhezés elleni küzdelem hőse") díjat. A kitüntetés ünnepélyes átadására a WFP éves vacsoráján került sor, amelyet a svájci Davosban rendeztek meg, a Világgazdasági Fórum üléséhez kapcsolódóan.

Az elmúlt öt évben a Mastercard és a WFP közös munkáját egy rendkívül ambiciózus cél, az éhezés teljes megszüntetése vezérelte. Az együttműködés meghatározó elemét az a technológiai háttér biztosítása jelentette, amellyel a Mastercard innovációt hozott az élelmiszersegély-osztás folyamatába, de a cég jóvoltából a támogatási források növekedése is jelentős volt.

"Ajay vezetésével egy egész csapat állt a WFP, és ezáltal a támogatásban részesülő csoportok mellé. Hozzáférést kaptunk a legújabb technológiához, a Mastercard kiterjedt hálózatához, és a cég nagylelkű kollégáinak támogatását élvezhettük - segítettek bennünket az éhezés elleni küzdelemben" - mondta Ertharin Cousin, a WFP ügyvezető igazgatója. "Az együttműködés itt nem ér véget, továbbra is új, globális megoldások kidolgozásán fáradozunk azért, hogy a leghátrányosabb helyzetben lévő embertársainknak is változatos, tápláló ételeket biztosíthassuk."

A szíriai válság óta Libanonban és Jordániában 2,2 millió szíriai menekült használt Mastercard prepaid kártyát a napi élelmiszerek beszerzésére. A nehéz sorsú személyek így lehetőséget kaptak arra, hogy a helyi boltokban olyan ételt válasszanak, ami a legjobb a családjuknak, közben pedig a helyi gazdaságot is erősítették. Az adományozás a napi rutin része lett. A Mastercard, banki és kereskedői partnereivel együttesen, annyi adományt gyűjtött össze, amelyből 17 millió iskolai ebédet fogyaszthattak el a gyerekek világszerte.

"Ez a díj elismeri mindazt az erőfeszítést, amit a Mastercard munkatársai tettek, és egy új szemléletre hívja fel a figyelmet: megmutatja, hogy a privát szektor is hatékonyan részt vehet a humanitárius célok elérésében" - mondta Ajay Banga. „A Mastercardnál hiszünk abban, hogy az üzleti szféra szintjéről is indulhatnak jelentős jócselekedetek a világban, valamint hogy a privát és állami szektor együttműködése megújulást, pozitív, érdemi változást hozhat."

Központi szerepet játszottak az együttműködésben a Mastercard munkatársai, köztük 18 olyan szakértő, akik a WFP országok irodáiban vállaltak időszakos megbízást 2016 folyamán. Az ő elemzői jártasságuk segített abban, hogy egy egyedülálló kutatás jöhessen létre, amely meglepő eredményt tárt a világ elé: minden iskolai ebédre fordított 1 amerikai dollár 6 dollár gazdasági megtérülést hoz azáltal, hogy az iskolás gyerekek számára jobb egészségi állapotot és oktatási lehetőséget jelent.

A Mastercard humanitárius tevékenységének köszönhetően a közelmúltban a Fortune Magazin "Változtasd meg a világot (Change the World)" listájára is felkerült. A fizetés-technológiai vállalat célkitűzése, hogy 2020-ig 500 millió, bankkapcsolattal korábban nem rendelkező személynek biztosítson pénzügyi programokat és szolgáltatásokat.

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.Ötvenmilliárd feletti tőke a startupoknak

Az új ciklus első Európai Uniós forrásból finanszírozott kockázati tőkebefektetése a debreceni Insimu Patient volt, amely tőkét kapott a Hiventurestől.

Budapesti konferenciával indul a FabLaBNet

Az Európai Unió által támogatott új projekt, a FabLabNet március 28-án indul a partnerek által közösen, 3D-nyomtatott alkatrészekből épült rakéta jelképes kilövésével..

Kaposváron oktatják a jövő startup vállalkozóit

Európában is egyedülálló digitális oktatási platformmal és a diploma mellett akár befektetési lehetőségekkel is várja a Kaposvári Egyetem 2017-ben hallgatóit.

Másfél milliárd 6 erős nagyprojektre

A Bay Zoltán Kft. másfél milliárd forintnyi magas hozzáadott értékű kutatási, fejlesztési és innovációs projektek fejlesztését kezdi meg.

top200