brusszel


Mit gondol Botka Lászlóról Lázár János?

Figyelő Online - Baka F. Zoltán
2017.01.21  09:43   
mail
nyomtatás
Megkérdeztük a minisztert, milyen véleménnyel van az MSZP miniszterelnök-jelöltjéről.
Botka Lászlót választotta ki a héten miniszterelnök-jelöltjének a Magyar Szocialista Párt. A szegedi polgármester hosszas győzködés után fogadta el a jelölést. Mivel a szomszédvár, Hódmezővásárhely "adta" a politikának Lázár Jánost, a Miniszterelnökséget vezető minisztert, kíváncsiak voltunk arra, hogy milyen politikusnak, milyen embernek ismerte meg Botkát. Lázár ciklusokon át volt Hódmezővásárhely polgármestere, így elég jól ismerheti Botkát.
A minisztert láthatóan zavarba hozta kérdésünk a csütörtöki Kormányinfón. Idézzük: "Ne hozzanak ilyen helyzetbe, én egy szomszéd városban voltam tíz évig polgármester és a kollgája voltam polgármester úrnak. Nem egy politikai gyékényen árulunk. Szeretném a korrekt viszonyt megtartani, ezért nem szeretnék nyilatkozni. Sem előnyt nem szeretnék mondani, sem hátrányt. Én szeretnék ebből kimaradni, illetve távolt tartanám magam ettől, mert az igazság az, hogy sok segítséget nem kaptam 2002 és 2010 között a szocialista kormánytól, de legalább Botka László békén hagyott, akkori ellenzéki polgármesterként.

Nem alakult ki Szeged és Hódmezővásárhely között sohasem, sem az ő, sem az én polgármesterségem idején olyan együttműködés, ami látványos és nagyszerű lett volna. Ugyanakkor a békés együttélés kialakult és én szeretném, hogyha Szeged város polgárai és Hódmezővásárhely polgárai között a békés együttélés a kampány várható harcai és nehézségei ellenére is megmaradna. Tehát én erre a kérdésre sem most, sem a jövőben nem szeretnék választ adni, és nem szeretném ebben involválni magam. Kérem, ezt tartsák tiszteletben. Korrekt szeretnék maradni és korrekt viszonyt szeretnék minden szegedi polgártársammal."
A tájékoztatón egyébként nagyon ügyelt arra a miniszter, hogy Orbán Viktor január végén esedékes szegedi látogatását semmiképpen ne tekintse a közvélemény miniszterelnök-jelöltek vitájának. Többször hangsúlyozta, hogy erről szó sincs, és ő kezdeményezte, hogy lehetőleg még ebben a hónapban kerüljön sor a találkozóra, hogy megelőzzék vele a kampányt.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.