brusszel


Javult a fogyasztói hangulat az EU-ban

Figyelő Online
2017.01.23  19:22   
mail
nyomtatás
Alig érzékelhető mértékben erősödött a fogyasztói bizalom januárban az euróövezetben és az Európai Unió egészében - derült ki az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyek főigazgatósága (EcFin) által hétfőn közzétett előzetes adatokból.
A hangulatindex 0,2 ponttal mínusz 4,9 pontra emelkedett az övezet 19 országában a decemberi 1,1 pontos erősödés után.
Az Európai Unió 28 tagállamában 0,3 ponttal mínusz 4,3 pontra javult a fogyasztói bizalmi index januári értéke a decemberi jóval nagyobb, 1,2 pontos emelkedés után.
Januárban már a hatodik egymást követő hónapban javult a fogyasztói hangulat, ami azt jelzi, hogy feltámadt a fogyasztók költekezési kedve, ez pedig erősítheti a gazdaságot.
Az euróövezet GDP-jének több mint felét adja a lakossági fogyasztás.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.