brusszel


Aradszki András: biztosított az energiaellátás

Figyelő Online
2017.01.24  11:14   
mail
nyomtatás
Magyarországon biztosított az energiaellátás - hangsúlyozta Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára kedden a Kossuth Rádió 180 perc adásában.
Elmondta, az idei gázévre az egyetemes szolgáltatóknak az előző tíz év leghidegebb tele fogyasztásának 60 százalékát kellett betárolniuk, így az idén 13 százalékkal több gázt tároltak be, mint az elmúlt évben.

Kifejtette: a magyar gázellátás három lábon áll, a napi 7 millió köbméter hazai termelésből, a jelentős importból, és a betárolt mennyiségből.

Hozzátette: csak a betárolt földgázmennyiség 28-29 napra elegendő, a biztonsági készletet is bevonva 60 nap tartalékkal rendelkezik az ország.

Jelenleg 1,7 milliárd köbméter gáz van a hazai tárolókban, Aradszki András szerint az import növekedése pedig azt mutatja, vannak jó kereskedelmi szerződések, rendelkezésre áll megfelelő határkeresztező kapacitás.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: energiaNFM

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.