brusszel


2018 közepe-vége előtt aligha változik az alapkamat

Figyelő Online
2017.01.24  16:32   
mail
nyomtatás
Elemzők szerint várható volt a jegybanki alapkamat 0,90 százalékon tartása, a monetáris tanács keddi döntését kommentáló szakértők szerint 2018 közepe-vége előtt nem változik az alapkamat Magyarországon.
Ürmössy Gergely, az Erste Bank vezető makrogazdasági elemzője szerint a döntés nem okozott meglepetést, ezért a piac sem reagált különösebben a bejelentésre. Úgy vélte, a monetáris tanács 2018 végéig változatlanul, 0,90 százalékon hagyhatja az alapkamatot, azonban tovább lazíthat a pénzügyi kondíciókon, hiszen a bankközi kamatok még tovább csökkenhetnek.
Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője a várakozásoknak megfelelőnek nevezte kommentárjában az alapkamat tartását, a banknál 2018 közepéig nem számítanak emelésre. Úgy vélte, a jegybank márciusi Inflációs jelentésében előre jelezheti a 3 százalékos cél elérését, szigorítani ugyanakkor mindaddig nem szükséges a szakértő szerint, amíg a várható infláció a 2-4 százalékos sávon belül marad.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: alapkamatMNB

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.