brusszel


Egy nemzetközi pénzmosási ügy gyanúsítottja Magyarországon

Figyelő Online
2017.01.31  09:49   
mail
nyomtatás
Több mint 16 millió forintot csalt el egy német hitelintézettől az a ghánai férfi, akit hétfőn Magyarországra hoztak az ellene indított eljárás lefolytatására - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a rendőrség honlapján.
A közleményben az áll: a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján egy ismeretlen 2015 szeptemberében feltörte egy indai cég levelezőrendszerét, és megváltoztatta a cég hivatalos e-mail-címét. Így amikor egy német hitelintézet több mint 16 millió forint értékben eurót akart átutalni az indai cégnek, az összeg valójában egy magyarországi banknál vezetett folyószámlára érkezett meg. Amikor a német hitelintézet munkatársai észrevették, hogy az átutalás kedvezményezettjének és a bankszámlaszám tulajdonosának a neve nem egyezik meg, feljelentést tettek a német hatóságoknál.

Ahogy a BRFK nyomozása során kiderült, a magyarországi banknál vezetett folyószámla tulajdonosa egy 30 éves ghánai állampolgár, aki ellen országos és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. Ennek eredményeként a cseh társszervek január 23-án jelezték az Országos Rendőr-főkapitányságnak, hogy elfogták a férfit, és hétfőn éjszaka a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren átadták a fővárosi rendőröknek.
A BRFK pénzmosás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a ghánai férfival szemben, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: BRFKpénzmosás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.