brusszel


Pénzmosásért kapott rekordbírságot a Deutsche Bank

Figyelő Online
2017.01.31  10:06   
mail
nyomtatás
Szabálytalan pénzügyi műveletekért bírságolta meg a Deutsche Bankot a New York állami és a brit pénzügyi felügyelet.
New York állam pénzügyi felügyelete (Department of Financial Services, DFS) 425 millió dollár (397 millió euró) bírságot szabott ki a Deutsche Bankra egy tíz milliárd dolláros oroszországi pénzmosásban játszott szerepe miatt.

A brit pénzügyi felügyelet (Financial Conduct Authority, FCA) 163 millió font-sterling (190 millió euró) büntetést szabott ki a Deutsche Bankra pénzmosás elleni intézkedések elmulasztása miatt. A bírság a legnagyobb amit az FCA, illetve jogelődje az FSA valaha kiszabott.

Az FCA szerint az ellenőrzés hiányosságai miatt történhetett meg, hogy a Deutsche Bank oroszországi érdekeltsége úgynevezett "tükör-tranzakciók" keretében rubelért vásárolt részvényeket, amelyeket rögtön el is adott dollárban.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.