brusszel


Megkezdődött a román házelnök korrupciós pere

Figyelő Online
2017.01.31  10:39   
mail
nyomtatás
Halasztással kezdődött a román legfelső bíróságon Liviu Dragnea második korrupciós pere kedden; a szociáldemokrata (PSD) pártvezetőt, képviselőházi elnököt azzal vádolják, hogy 2006 és 2013 között, amikor a Teleorman megyei tanács, illetve a PSD megyei elnöke volt, hivatali visszaélésre és okirat-hamisításra bujtogatta munkatársait.
Dragneát tavaly jogerősen két év felfüggesztett börtönre ítélték választási csalás megszervezése és befolyással való üzérkedés miatt, így ha most ismét bűnösnek találják, korábbi felfüggesztett büntetését is le kell töltenie.
Románia legbefolyásosabb pártpolitikusa a bíróságon várakozó újságíróknak azt mondta: semmilyen közkegyelem nem segít rajta, mert Románia a "besúgók és lehallgatások hazája". Szerinte - ha akarnak - neki úgyis "futószalagon" tudnak "összefércelt" bűnvádi eljárásokat "gyártani".
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.