brusszel


Romániában ekkora volt a munkanélküliségi ráta

Figyelő Online
2017.01.31  17:26   
mail
nyomtatás
Tavaly decemberben 0,2 százalékponttal alacsonyabb, 5,5 százalék volt Romániában a munkanélküliségi ráta az előző hónaphoz képest - közölte kedden a román országos statisztikai intézet.
2015 decemberéhez képest a munkanélküliségi ráta 1,2 százalékponttal csökkent, ugyanis akkor 6,7 százalékos volt az állástalanok aránya.
A statisztikai intézet becslése szerint tavaly decemberben 507 ezren voltak munkanélküliek a novemberi 521 ezerhez, valamint az egy évvel korábbi 616 ezer személyhez képest.
A férfiak körében 1,8 százalékponttal nagyobb a munkanélküliségi ráta, mint a nők körében. A férfiaknál átlagon felüli, 6,3 százalék a munkanélküliek aránya, míg a nőknél 4,5 százalék.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.