brusszel


Nőtt a szerb GDP

Figyelő Online
2017.01.31  13:45   
mail
nyomtatás
A 2016-os esztendő negyedik negyedévében 2,5 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék (GDP) Szerbiában az egy évvel korábbihoz képest, míg az előző negyedévben 2,6 százalékos volt a bővülés - tájékoztatott a szerb statisztikai hivatal kedden.
A statisztikai hivatal azt is közölte, hogy a szerb ipari termelés éves szinten 3,9 százalékkal nőtt decemberben. A tavalyi esztendőben 4,7 százalékkal volt nagyobb az ipari termelés mértéke, mint 2015-ben.
Az előző esztendőben 8,4 százalékkal nőtt a külkereskedelmi forgalom az egy évvel korábbihoz képest. A 2016-os év januártól decemberig terjedő időszakában a teljes külkereskedelmi forgalom 30,82 milliárd euró volt, az export 13,43 milliárd eurót, az import pedig 17,39 milliárd eurót tett ki. A külkereskedelmi forgalom hiánya december végén 3,96 milliárd eurót tett ki, ami 8,9 százalékos csökkenést jelent az egy évvel korábbi adatokhoz képest.
A külkereskedelmi forgalom 64,4 százalékát a nyugat-balkáni ország az Európai Unió tagországaival bonyolította le.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: SzerbiaGDP

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.