brusszel


Oroszokkal kötött megállapodást az agrárkamara

Figyelő Online
2017.02.07  17:39   
mail
nyomtatás
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) együttműködési megállapodást kötött az Orosz Élelmiszeripari Gyártók és Forgalmazók Szövetségével (Ruszprodszojuz) a moszkvai Prodexpo 2017 Nemzetközi Élelmiszeripari Kiállításon - közölte az Agrárkamara.
A két ország közötti megállapodást Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke és Gyenyisz Akragyjevics Flerovszkij, a Ruszprodszojuz igazgatója írta alá.
Az egyezség keretében a két szervezet vezetői megegyeztek abban, hogy támogatják a magyar és az orosz cégek kereskedelmi és befektetési tevékenységét, a két ország élelmiszeripari piacaival kapcsolatos információcserét, az orosz és a magyar piacot érintő befektetői környezettel és az állami szabályozásokkal kapcsolatos konzultációt, valamint közreműködnek az üzleti rendezvények szervezésében.

Győrffy Balázs a megállapodás kapcsán elmondta, hogy a magyar gyártók érdekeltek az orosz piacra irányuló élelmiszerexportban, különösen a húsipari, a fagyasztott termékek, a zöldség-gyümölcs és a prémiumkategóriás termékek esetében. Kiemelte, hogy a kamara és tagjai számára azért is fontos a megállapodás, mert a folyamatos információcsere felkészülést jelent az embargó lezárását követő időszakra.

Gyenyisz Akragyjevics Flerovszkij hangsúlyozta, hogy a további külgazdasági helyzet alakulásától függetlenül a szervezetek közötti megállapodás megalapozza a hatékony és előnyös együttműködést a két ország élelmiszeripari cégei érdekében.
A Ruszprodszojuz több mint 400, Közép-Oroszországban, Szibériában, illetve az észak-nyugati, déli, uráli és távol-keleti régióban működő élelmiszeripari gyártót és forgalmazót egyesít - áll a közleményben.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.