brusszel


Visszaszorul a munkaerő-kölcsönzés?

Figyelő Online
2017.02.11  09:31   
mail
nyomtatás
A BDO Magyarország tanácsadó cég szerint jelentősen csökkenhet a munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cégek száma a számukra kötelezően előírt vagyoni biztosíték több mint kétszeresére emelése miatt.
Egy tavaly decemberben elfogadott kormányrendelet értelmében ezeknek a cégeknek 2017. február 28-ig a jelenlegi 2 millió forintról 5 millió forintra kell emelniük az előírt vagyoni biztosítékot, és ezt igazolniuk kell a nyilvántartó kormányhivatal felé, ellenkező esetben a kormányhivatal törli a munkaerő-kölcsönzőt a nyilvántartásból - közölte a BDO Magyarország az MTI-vel.
A vagyoni biztosítéknak az a szerepe, hogy a munkaerő-kölcsönzés során keletkezett, a munkavállaló részéről felmerülő kártérítési igényt abból fizessék ki. A tanácsadó cég szerint azonban még az 5 millió forintra emelt összeg esetében is kérdéses, hogy elegendő biztosítékot jelent-e. Hozzátették, hogy sok olyan kis és közepes kölcsönző cég van, amely több száz, olykor ezer munkavállalót is foglalkoztat.
A tanácsadó cég arra is felhívta a figyelmet, hogy a munkaerő-kölcsönzést igénybevevő vállalatoknak mielőbb célszerű egy nyilatkozatot kérniük a munkaerő-kölcsönzőjüktől, hogy eleget tett a vagyoni biztosíték megváltozott szabályainak és azt leigazolta a kormányhivatal felé, ugyanis e nélkül nem érdemes kölcsönzött munkavállalókat fogadniuk az adott cégtől.
A BDO globális könyvvizsgáló és tanácsadó hálózat a világ 154 országában, 1408 irodával van jelen. A BDO International 2015-ben több mint 64 ezer munkavállalót foglalkoztatott, a csoport árbevétele a legutóbbi lezárt pénzügyi évben meghaladta az 6,5 milliárd eurót.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.