brusszel


Brüsszel a gazdaságot is egységesen akarja szabályozni

Figyelő Online
2017.02.11  11:05   
mail
nyomtatás
A Századvég elemzője szerint Brüsszel az unión belül a gazdasági folyamatokat is egységesen akarja szabályozni, de a kis országok érdeke nem jelenhet majd meg.
Kiszelly Zoltán politológus elmondta, mivel az unióban a közös fizető eszköz az euró, Brüsszel egységes gazdaságot akar mögé, ezért egységesen akarja szabályozni is ezt a területet, és nem szeretné, ha az országok között adóverseny lenne.
Megjegyezte, hogy ennek keretében Brüsszel egységes energiapiacot is szeretne, amely a nagy cégeknek jó, amelyek le tudják fedni szolgáltatásukkal a teljes piacot. Ez ellen küzd Magyarország, és több kisebb ország és vállalat is.
Hozzátette: a magyarok a KGST-ben már megtapasztalták, hogy egységes rendszerben mindig a központ jár jól, a kis országok érdekei nem jelennek meg a rendszerben.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: SzázadvégEU

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.