brusszel


NGM: jelentősen nőtt a járműgyártás kibocsátása

Figyelő Online
2017.02.14  11:39   
mail
nyomtatás
Bár tavaly csak kis mértékben bővült a feldolgozóipari termelés, a tendenciát nézve látható, hogy jelentősen, 86 százalékkal nőtt az ágazatban jelentős súlyt képviselő járműgyártás és a gumiipar kibocsátása 2010 óta - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.
Marczinkó Zoltán hozzátette, hogy a textilipar, faipar, gépipar is bővült az utóbbi 6 évben és az élelmiszeripar kibocsátása is 17,5 százalékkal nőtt. A helyettes államtitkár a beruházásokról szólva elmondta, a harmadik negyedéves 15 százalékos növekedés jó előjel a jövőre nézve. Megemlítette a Mercedes kecskeméti "gigaberuházását" és azt, hogy a "hagyományosan magyar irányítású cégek", a Hell, Mastergood és a Richter is növelik beruházásokat, amelyek várhatóan 2017-ben hozzájárulnak az ipari kibocsátás növekedéséhez.
Kitért arra, hogy növeli a kiszámíthatóságot, segíti a cégek hosszú távú gazdálkodását a tavaly novemberben kötött 6 évre szóló bérmegállapdás is.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.