brusszel


Hamis állatgyógyszer miatt tett feljelentést a Nébih

Figyelő Online
2017.02.14  17:46   
mail
nyomtatás
Hamis állatgyógyszer forgalmazása miatt tett feljelentést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a kutyák külső élősködők elleni kezelésére szolgáló hamisítványok a keleti országrészben - Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - voltak elérhetők, nem engedélyezett kiszerelésben, román nyelvű csomagolásban - közölte a Nébih.
A hamisításról a készítmény hazai gyártója és forgalmazója, a Ceva-Phylaxia Zrt. tájékoztatta a hatóságot, a hamis készítmény forgalmazásának pontos helye egyelőre nem ismert. A Neostomosan koncentrátum A.U.V. nevű állatgyógyászati készítmény termék dobozán 0204E1 gyártási szám és "2019 04" lejárati idő szerepel, ilyen azonosítókkal azonban a cég nem gyártott terméket.
A készítményt kutyák külső élősködők - például rüh, bolha, kullancs - elleni kezelésre használják.
A hatóság felhívta a figyelmet arra, hogy a nem engedélyezett állatgyógyszerek forgalmazása szigorú büntetést von maga után, és alkalmazásukkal a felhasználók veszélybe is sodorhatják állataik, jelen esetben kutyáik egészségét és életét.
A hatóság kéri, hogy a felhasználók ellenőrizzék a meglévő készítményeiket, ha valaki hamis készítményt talál, vagy annak forgalmazását tapasztalja, jelezze a hivatal zöldszámán.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: NÉBIH

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.