brusszel


Magyarok a kozmetikai iparban

Figyelő Online - Kamasz Melinda
2017.02.16  06:22   frissítve: 2017.02.14 14:05
mail
nyomtatás
Bár a kozmetikai ipar túlnyomó része a világon mindenhol, így nálunk is a multinacionális cégeké, néhány magyar vállalat azért kihasít pár százalékot az összességében 300 milliárdosra tehető hazai piacból.

Bár a gazdasági válság a kozmetikai piacot sem kímélte, 2010 óta Magyarországon is dinamikusan emelkedik a szépségre költött összegek nagysága. A tervgazdaságban nagyrészt a Kozmetikai és Háztartásvegyipari Vállalatból létrejött Caola elégítette ki a szocialista munkásasszony szépség iránti igényét. Ettől függetlenül a hatvanas években a már elég jól teljesítő Richter Gyógyszergyárban is úgy gondolták néhányan, hogy érdemes lenne megpróbálkozni...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2017/7 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.Kiegyezés a székely–holland sörháborúban

Magyar politikai siker is a Csíki Sör Manufaktúra és a Heineken kiegyezése - állítják kormányzati informátoraink.

Bajban a taxisok réme

Lemondott az Uber elnöke, Jeff Jones, miután a cég háza táján egymást érték a botrányok.

Alternatív valóságok

Igencsak eltérő a NOB és a helyiek véleménye 
a tavalyi ötkarikás játékok hagyatékáról, de a rengeteg gond mellett van azért néhány sikersztori is.

Jönnek az automata áruházak

Egyre több, főként a fizikai világban aktív nagyáruház vezeti be a legkülönfélébb online és elektronikus eladásösztönző praktikákat.

top200