brusszel


Mozdonnyal a tengerre

Figyelő Online - Bucsky Péter
2017.02.16  06:24   frissítve: 2017.02.14 14:28
mail
nyomtatás
Százmilliárd forintnyi befektetést keresnek a szlovénok a koperi kikötő elérésének a fejlesztésére. Magyarország kormánya szívesen be is szállna az üzletbe, de ehhez a szlovénoknak megoldást kell találni a magyar érdekek figyelembevételére.

 

Ha a legforgalmasabb európai kikötők ranglistáján szemezgetünk, Kopert alig lehet kiszúrni. A magyar áruforgalomban azonban mégis kitüntetett szerepe van, főként a konténerek esetében. A hazánkba érkező konténerek 40-45 százalékát Hamburgban hajózzák ugyan ki, de nem kevesebb mint 30-35 százalékát Koperben. A magyar mezőgazdasági export számára is fontos a kikötőváros, hiszen vasúton ez fekszik a legközelebb hozzánk. A...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2017/7 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.Kiegyezés a székely–holland sörháborúban

Magyar politikai siker is a Csíki Sör Manufaktúra és a Heineken kiegyezése - állítják kormányzati informátoraink.

Bajban a taxisok réme

Lemondott az Uber elnöke, Jeff Jones, miután a cég háza táján egymást érték a botrányok.

Alternatív valóságok

Igencsak eltérő a NOB és a helyiek véleménye 
a tavalyi ötkarikás játékok hagyatékáról, de a rengeteg gond mellett van azért néhány sikersztori is.

Jönnek az automata áruházak

Egyre több, főként a fizikai világban aktív nagyáruház vezeti be a legkülönfélébb online és elektronikus eladásösztönző praktikákat.

top200