brusszel


Lopásgátló

Figyelő Online - Baka F. Zoltán
2017.02.16  06:06   frissítve: 2017.02.15 10:31
mail
nyomtatás
Igazságügyi szakértőkkel szállna harcba a közbeszerzéseknél folyó korrupcióval a kormány. A szakértők a megbízási díjukat bukhatják el, ha nem áll meg a szakvéleményük a bizonyítási eljárás során.

Szigorúbbá vált a közbeszerzési rendszer azáltal, hogy a kormány limiteket vezetett be a többletköltségek elismerésénél. A néhány napja megjelent kormányrendelet értelmében igazságügyi szakértőket vonnak be az eljárásba, hogy biztosítani lehessen a kiadások feletti kontrollt. A mindennapi életben ritkán van velük dolgunk, de a filmekből ismerős lehet az igazságügyi szakértő karaktere. A vásznon a bírósági tárgyalásoknál szokták kérni a segítségük...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2017/7 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.