brusszel


Meglódult a tubusgyártás Debrecenben

Figyelő Online
2017.02.21  09:32   
mail
nyomtatás
Dinamikusan növelte tubusgyártó kapacitását az elmúlt években a debreceni Tu-Plast Kft.: az elsősorban vezető nyugat-európai kozmetikai cégeknek exportáló vállalkozás 2015. évi 4,8 milliárd forint árbevételét tavaly 7,1 milliárdra növelte, az idén pedig további 12 százalékos forgalomnövekedéssel számolnak - közölte a Tu-Plast ügyvezető igazgatója.
Nagy Elemér tájékoztatása szerint az 1997-ben alakult, 100 százalékos magyar tulajdonú cégnek 2006-ban lett a többségi tulajdonosa a svájci Hoffmann Neopac AG, ami mérföldkövet jelentett a cég történetében.

Azonnal megkezdődött egy nagy léptékű fejlesztés, amelynek során a gyártócsarnok megkétszerezésével lehetőség nyílt a meglévő kettő mellé további két tubusgyártó gépsor telepítésére. A harmadik gépsort 2008-ban, a negyediket európai uniós támogatással 2012-ben helyezték üzembe. Ezekkel a fejlesztésekkel a vállalat gyártó kapacitása évi 83 millió darab tubusra nőtt - ismertette a növekedés állomásait az igazgató.

Hozzátette: 2014-ben mintegy 14 millió eurós nagyberuházás kezdődött meg, amelynek keretében 6600 négyzetméter épületbővítéssel két új polyfoil (PF) tubusgyártó gépsort telepítettek. A fejlesztés 2015 decemberében fejeződött be, a cég gyártókapacitása évi 200 millió darab tubusra bővült. Az egyedi kormánydöntéssel megvalósult beruházással 59 új munkahelyet teremtettek Debrecenben, jelenleg összesen 177 alkalmazottal, folyamatos, heti hét napos munkarendben dolgoznak.

A megnövekvő piaci igények és a versenyképes szállítási határidők teljesítése érdekében 2016 végén már a hetedik tubusgyártó gépsort helyezték üzembe - utalt a fejlődés ütemére a szakember, aki az MTI érdeklődésére azt is közölte, hogy cégük tavalyi eredménye 380 millió forint volt.

A Debrecenben gyártott tubusok 51 százalékát a kozmetikai szektorban, 47 százalékát a fogápolási piacokon, 2 százalékát a háztartás vegyiparban értékesítik. Árbevételük 96 százaléka exportból származik, a többi a belföldi forgalomból. A termékek zömét nyugat-európai országokba exportálják, míg kisebb részüket az Amerika Egyesült Államokba - jelezte Nagy Elemér.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.