brusszel


Pénzügyi gondokkal küszködik a Toshiba

Figyelő Online
2017.02.21  10:46   
mail
nyomtatás
A pénzügyi gondokkal küszködő Toshiba japán cég az eddig tervezettnél jóval nagyobb bevételt akar chipgyártó üzletágának részbeni eladásából, hogy ellensúlyozza egy tavalyi ügylet komoly veszteségét.
A Toshiba 6,3 milliárd dollárt bukott azon, hogy egyik leánycége, az amerikai atomenergetikai Westinghouse Electric tavaly megvásárolta a szintén amerikai, nukleáris létesítmények építésével és üzemeltetésével foglalkozó CB&I Stone & Webstert.

A Toshiba korábban azt közölte, hogy kisebbségi, 19,9 százalékos részesedést ad el még az idén. Egy hete viszont már arról számolt be, hogy nem az idén, hanem csak jövőre, vagy még később, és nem kisebbségi részesedést, hanem többségi hányadot ad el chipgyártó ágazatából.

A cég most már kétharmados tulajdonhányad eladásával számol és az ügyletet jövő év március végéig tető alá akarja hozni. Két hete a Toshiba azt közölte, hogy 400 milliárd jen (3,6 milliárd dollár) és 200 milliárd jen közötti ajánlatok is érkeztek a 19,9 százalékra. A Toshiba a chipgyártó ágazat kétharmadáért legkevesebb 1 ezer milliárd jent (8,8 milliárd dollár) remél.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.