brusszel


A MOB elnök is nyilatkozott az olimpia kapcsán

Figyelő Online
2017.02.21  13:20   
mail
nyomtatás
Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke még bízik abban, hogy újrateremthető az egység a 2024-es budapesti olimpiai pályázat mögött, ám hangsúlyozta: az esélyek jelentősen csökkentek az elmúlt napok eseményei következtében.
Borkai Zsolt a MOB keddi sajtótájékoztatóján azt emelte ki, hogy a pályázatnak csak akkor van esélye, ha konszenzus van a támogatásában. A politikai egység megvolt - tette hozzá -, mostanra azonban több párt is politikai megfontolások miatt elfordult az ügytől.
A MOB-elnök szerint a pályázatnak három tartópillére van, a MOB, a város és a kormány, mely a garanciát adja, s ha a három pillér közül csak az egyik is megrendül, s úgy látja, nincs esély a sikerre, akkor vissza kell vonni a kandidálást.
"Mi nem kezdeményezünk ilyet, mi leszünk az utolsók" - mondta.
Borkai Zsolt azt is jelezte, nincs információja arról, hogy bárki döntött volna már a pályázat visszavonásáról, az elkövetkező napokban azonban várhatóan eldől az a kérdés.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: Borkai ZsoltMOB

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.