brusszel


Az EU segélyt küld a dél-szudáni éhínség enyhítésére

Figyelő Online
2017.02.21  18:49   
mail
nyomtatás
Az Európai Unió 82 millió euró (mintegy 25,5 milliárd forint) értékű sürgősségi segélyt juttat Dél-Szudán éhínséggel küzdő lakosai számára - közölte Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság (EB) vezető szóvivője keddi sajtótájékoztatóján Brüsszelben.
Elmondta, hogy ez az Európai Bizottság első segélye Dél-Szudán 2011-ben megszerzett önállósága óta, amely a hivatalosan is éhínségnek nyilvánított humanitárius állapotokra kíván válaszolni.
A szóvivő - Hrisztosz Sztilianidesz, a brüsszeli bizottság humanitárius segítségnyújtásért és válságkezelésért felelős tagjának szavait idézve - hangsúlyozta, hogy a dél-szudáni helyzet teljes mértékben ember okozta katasztrófa. Sürgős cselekvésre van szükség, hogy megelőzhetők legyenek a további éhhalálok - fogalmazott.
A támogatással elsősorban az élelmiszer- és ivóvízellátás javításában, valamint egészségügyi és higiéniás eszközök beszerzésében és a lakhatási körülmények javításában segít az EU.
A biztos annak fontosságára hívta fel a figyelmet, hogy a humanitárius szervezetek számára azonnal lehetővé kell tenni a teljes körű munkavégzést, amelynek egyik feltétele az azonnali fegyverletétel.
A tájékoztatás szerint az Európai Bizottság a dél-szudáni fegyveres konfliktus kitörése, 2013 decembere óta romló humanitárius helyzet javítása érdekében ez idáig 381 millió eurót juttatott az afrikai ország lakosainak megsegítésére.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: EUsegély

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.