">
brusszel


Európa csak magára számíthat

KÖZÖS VÉDELMI POLITIKA
Figyelő Online - Dunai Péter
2017.02.23  06:00   frissítve: 2017.02.21 14:28
mail
nyomtatás
„Bizonyos értelemben Donald Trump híve vagyok, mivel az önállósodás útjára ösztökéli az EU-t" - mondta lapunknak Erhard Busek osztrák liberális politikus, egykori alkancellár.


Eddig az unió az amerikai tehervonat ütközőjén, láblengetve ücsörgött - írta le a helyzetet Busek egy budapesti beszélgetésen. Az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének legtöbb európai tagja nem költ eleget saját és a szövetség védelmére, s az amerikai védernyőben bízik. A politikus európai NATO-t akar. Ami a megvalósítás módját illeti, mint mondta, akár a meglévő NATO-struktúrák beépítésével, akár az Európa-szerződésben rögzített kereteket felhasz...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2017/8 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: EUTrumpBusek

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.