brusszel


Magyar cég nyert egy horvát gázpiaci tenderen

Figyelő Online
2017.02.21  15:46   
mail
nyomtatás
Horvát gázpiaci tenderen nyert az energetikai informatikai rendszereket tervező és üzemeltető IP Systems Kft., a magyar cég a HEP Group nemzeti energiaszolgáltatónak szállít informatikai megoldást, amely a teljes gázkereskedelmi tevékenységet támogatja, magában foglalva a kapacitásoptimalizálást és fogyasztási előrejelzést is - közölte a társaság kedden az MTI-vel.
A mintegy 150 millió forintos beruházás keretében az IP Systems már megkezdte a szoftver bevezetését, a programot a GDF Suez Zrt., az Elmű-Émász Energiakereskedő Kft., a Magyar Földgázkereskedő Zrt., valamint a MET Zrt. már használja.
A tájékoztatás szerint a magyar vállalkozás régóta jelen van a horvát energetikai piacon. A 115 dolgozóval működő társaság az energiapiac számára fejleszt informatikai platformokat, megoldásai segítenek az ellátás biztonságát garantálni és az ellátás minőségét javítani.
Az Igazságügyi Minisztérium honlapján közzétett információk szerint a 2008-ban alapított IP Systems nettó árbevétele a 2016. június 30-én zárult pénzügyi évben 1,385 milliárd forintra csökkent, az egy évvel korábbi 1,492 milliárd forintról, adózott eredménye pedig 144,89 millió forintra mérséklődött a korábbi 320,49 millió forintról.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.