brusszel


Budapest gyógyszernagyhatalom lenne

EURÓPAI ÜGYNÖKSÉG
Figyelő Online - Bucsky Péter
2017.02.23  06:10   frissítve: 2017.02.21 15:39
mail
nyomtatás
Nagy-Britannia kilépésével az EU-ból megindult a harc a szigetországban lévő uniós ügynökségekért. A gyógyszeriparira Budapest is bejelentkezett.
A gyógyszeriparban Magyarország a fejlett országokkal is felveszi a versenyt, így mindenképpen jogosan indulhatunk a gyógyszeripari európai uniós ügynökség Budapestre helyezéséért. Még mindig nagyon kevés ügynökség van egyébként a később belépett tagállamokban. A budapesti 49 fős Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT), valamint a 44 fős Európai Rendőr-akadémia (Cepol), bár a kisebbek közé tartozik, velük a magyar főváros eredményesnek tekinthe...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2017/8 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: gyógyszeriparEU

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.