brusszel


"Nincs hatása a menekültügyi szigorításnak"

Figyelő Online
2017.02.26  10:19   
mail
nyomtatás
A menekültügyi szigorító csomagoknak nincs meg a kellő hatása Németországban, mert a migránsok nem érzik azt az erőt, amit a német államnak mutatnia kellene, hogy elfogadják az intézkedéseit - mondta Kiszelly Zoltán politológus a német kormány által a törvényhozás elé terjesztett újabb menekültügyi szigorítási javaslatokról.
A szakértő szerint a német politika hibája, hogy nem mondja ki Dániához, Hollandiához vagy az Egyesült Államokhoz hasonlóan: "ne gyertek", vagy csak azok jöjjenek, akikre szükség van, illetve ténylegesen menekültek. Inkább olyan üzenetet küldenek kifelé, hogy még mindig van esély bejutni és ottmaradni Németországban - mondta.
Hozzátette, 500 ezer embernek elutasították a menedékkérelmét Németországban, de csak keveset tudnak visszaküldeni. A küldő országok, Marokkó vagy Afganisztán sem érdekeltek abban, hogy tömegével visszakapják "az életerős, fiatal embereket", akiknek nem tudnak munkát, perspektívát adni - jegyezte meg.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: menekültügy

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.