brusszel


Magyarország is szóba kerülhet az EP-ben

Figyelő Online
2017.02.26  12:05   
mail
nyomtatás
Az illegális migráció, illetve annak magyarországi kezelése is minden bizonnyal napirenden lesz az Európai Parlament (EP) állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottsága hétfői meghallgatásán - közölte a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.
Bakondi György emlékeztetett arra, hogy a meghallgatást az EP szocialista frakciója kezdeményezte az alapvető jogok magyarországi helyzetéről. A magyar kormányt Trócsányi László igazságügyi miniszter képviseli, de a meghívottak között említett a főtanácsadó civil szervezeteket is. Közlése szerint az Amnesty International, a Társaság a Szabadságjogokért és a Helsinki Bizottság képviselői is kifejthetik majd az álláspontjukat. Reményét fejezte ki, hogy az igazságügyi miniszter érdemben tudja majd cáfolni a civil szervezetek kifogásait.
A belbiztonsági főtanácsadó kettős beszédet említett a határőrizettel kapcsolatban az Európai Unióban. Mint mondta, politikai szinten elfogadják a szisztematikus határőrizetről szóló, a schengeni határátkelőknél torlódást okozó intézkedést, ugyanakkor az illegális migrációval szembeni fellépésnél "a külső határok őrizetében nem tapasztaljuk ugyanezt a szigort".
Bakondi György kitért arra is, hogy a migrációval kapcsolatos kormányzati lépéseket a lakosság nagy többsége támogatja, és a kormány határozott szándéka, hogy a továbbiakban is mindent megtesz a magyar lakosság védelme érdekében.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: migrációEP

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.