brusszel


Ismeretlen a járókelők közé hajtó autós indítéka

Figyelő Online
2017.02.26  14:32   
mail
nyomtatás
Továbbra is ismeretlen, hogy miért hajtott járókelők közé egy autós a németországi Heidelbergben. A tömeges gázolás elkövetője a helyi rendőrség vasárnapi tájékoztatása szerint nincs kihallgatható állapotban.
A gázoló egy 35 éves német állampolgár, akinek nincs "migrációs háttere" - vagyis nem menekült, bevándorló, vagy külföldi származású -, és tette nem utal terrorista szándékra - hangsúlyozta a rendőrség, utalva közösségi portálokon megjelent álhírekre.
Hozzátették, hogy megvizsgálják, miként léphetnek fel az esetről alaptalan híreszteléseket és sértő, gyalázkodó bejegyzéseket terjesztő internetezőkkel szemben.
A német férfi szombat délután hajtott járókelők közé a heidelbergi belvárosban egy hamburgi rendszámú bérelt autóval. A légzsák nem nyílt ki, ami arra utalhat, hogy az autó nem haladt nagy sebességgel.

Az elkövető a gázolás után egy késsel a kezében elmenekült. Rendőrök a közelben feltartóztatták és többször felszólították arra, hogy tegye le a kést. Nem tett eleget a felszólításnak, ezért leadtak rá egy lövést. A hasán találták el. A férfit kórházba szállították és megoperálták, intenzív osztályon ápolják. A rendőrség vasárnapi adatai szerint már nincs életveszélyben, de még nem lehet kihallgatni.
A gázolásban egy 32 éves osztrák férfi és egy 29 éves bosnyák nő könnyebben, egy 73 éves német férfi súlyosan megsérült, és kórházba szállítása után meghalt.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.