brusszel


Többezres tüntetést tartottak Moszkvában

Figyelő Online
2017.02.26  16:22   
mail
nyomtatás
Több ezren vettek részt vasárnap Moszkvában a Borisz Nyemcov orosz ellenzéki politikus meggyilkolásának második évfordulója alkalmából rendezett megmozduláson.
Nyemcovot, aki korábban miniszterelnök-helyettes is volt, 2015. február 27-én éjjel lőtték agyon Moszkva belvárosában, a Kreml falánál húzódó Bolsoj Zamoszkvoreckij hídon. A gyilkosság miatt öt csecsen férfit bíróság elé állítottak, ám kétkedők úgy vélik, hogy a nyomozás nem vezetett el a bűncselekmény igazi megrendelőjéhez.
A szervezők szerint a vasárnapi felvonuláson 15 ezren, a moszkvai rendőrség szerint ötezren vettek részt. A menet késéssel indult, mert a hatóságok elkoboztak egy transzparenst, amely azt hirdette, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök egyet jelent a háborúval.
A felvonulás közben egy személy hátulról zöld sebkenőccsel leöntötte Mihail Kaszjanov volt miniszterelnököt, a Népi Szabadság Pártja (Parnasz) elnökét. Az elkövetőt előállították.
Hasonló ellenzéki megmozdulásokat hirdettek vasárnapra Szentpéterváron, Nyizsnyij Novgorodban, Jekatyerinburgban, Jaroszlavlban, Vlagyimirban és más városokban is.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.