brusszel


"Nem lesz választási költségvetés 2018-ban"

Figyelő Online
2017.02.28  10:45   
mail
nyomtatás
A 2018-as választási évben sem várható lazább költségvetés, a 2024-26 közötti időszakban pedig Magyarország elérheti az Európai Unió által elvárt, hatvan százalék körüli adósságszintet - mondta el a Magyar Hírlap keddi számában a Költségvetési Tanács elnöke.
Kovács Árpád emlékeztetett arra, hogy 2017-et jelentős többlettel indította a költségvetés: több mint 120 milliárdos szufficit keletkezett januárban bizonyos adóbevételek kedvező alakulásának, a gazdaság fehérítésének és a foglalkoztatás javulásának köszönhetően.

A szakember szerint Magyarország jelenleg nem versenyezhet az osztrák bérekkel, de a munkavállalók közérzetén sokat javít a magasabb bérszínvonal és a nagyobb hozzáadott érték. Kovács Árpád a korai költségvetésekről szólva úgy vélte, hogy bevált ez a rendszer, amely a gazdaságpolitika kiszámíthatóságát is erősíti, ráadásul az elmúlt években alig kellett módosítani a költségvetéseken év közben.

A Paksi Atomerőmű bővítése nemcsak az adósságot növeli, hanem a nemzeti összterméket is, a vizes vb pedig nem meghatározó összeg a költségvetés egészéhez képest - mondta a Magyar Hírlapnak Kovács Árpád.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: költségvetés

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.