brusszel


Kétezer köbméternyi hulladék gyűlt össze a Tiszán

Figyelő Online
2017.02.28  11:42   
mail
nyomtatás
A jeges árvíz után mintegy 2450 köbméter hulladék maradt a Tisza hullámterében - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) kedden az MTI-vel. Az érintett öt vízügyi igazgatóság közfoglalkoztatottak bevonásával kedden kezdte meg a hulladék összeszedését.
Az OVF közleményében azt írta: a vízügyi szakemberek felmérése szerint a Szamoson és a Felső-Tiszán, egészen Tokajig közepesen szennyezett a hullámtér, Tokaj térségében Tiszalökig, valamint a Bodrog torkolati szakaszán pedig erősen szennyezett. A folyó Tiszalöktől Tiszafüredig közepesen, a Tisza-tó teljes hullámtere viszont erősen szennyezett. A Kisköre alatti szakaszon az országhatárig gyengén szennyezett a Tisza.
A levonuló jeges árvíz miatt a hagyományos árvízi hulladék mellett (amely döntően műanyag palack és kommunális hulladék) a jégtorlasz által elhozott egyéb "idegen anyagok" is maradtak a folyó hullámterében. Ezek eltávolítása nemcsak a víz minőségének megóvása miatt fontos, hanem közegészségügyi, mezőgazdasági és turisztikai szempontok miatt is.
Az OVF azt írta: sok helyen nehezen megközelíthető vagy nagy területen szétszóródott a hulladék, így az összegyűjtés jóval hosszabb időt igényel. Emiatt a hulladék eltávolítása akár májusig is elhúzódhat - olvasható a közleményben.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.