brusszel


Idén csúcson a globális szuverén adósságállomány

Figyelő Online
2017.02.28  16:55   
mail
nyomtatás
A világ szuverén adósságállománya új csúcsra nő az idén, átlépi a 44 ezer milliárd dollárt, annak ellenére, hogy némileg csökken a kormányok hitelfelvétele - áll a Standard and Poor's tanulmányában.
A nemzetközi hitelminősítő szerint az idei szuverén hitelfelvétel 6800 milliárd dollár lesz, mintegy 4 százalékkal, 315 milliárd dollárral kisebb az előző évinél. Abszolút értékben ugyanakkor tovább nő a globális adósságszint. Az S&P számításai szerint a növekedés mintegy 1 ezer milliárd dollár lesz 44,3 ezer milliárd dollárra.

Az idén a két legnagyobb hitelfelvevő az Egyesült Államok (2200 milliárd dollár) és Japán (1800 milliárd dollár) lesz, e két országra esik az idei globális hitelfelvétel mintegy 60 százaléka. A legnagyobb hitelfelvevők sorában utánuk Kína, Olaszország és Franciaország következik.
A GDP-hez mért adósságszint az idén is Japánban lesz messze a legnagyobb a világon, a hazai össztermék 254 százalékának fel meg, majd Görögország és Libanon következik egyaránt 142 százalékkal.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.