brusszel


Így alakul a szlovén gazdaság

Figyelő Online
2017.02.28  12:24   
mail
nyomtatás
A vártnál gyorsabban, 2,5 százalékkal nőtt a szlovén gazdaság 2016-ban, 0,2 százalékponttal gyorsult a bővülés üteme az előző évhez viszonyítva - közölte első gyorsbecslése alapján a szlovén statisztikai hivatal kedden.
A szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint a szlovén bruttó hazai termék (GDP) 2,6 százalékkal bővült 2015-höz képest.
Tavaly az utolsó negyedévben a szlovén GDP 2,6 százalékkal nőtt 2015 ugyanezen időszakához képest. Az ezt megelőző negyedévhez képest pedig 1,2 százalékos volt a növekedés.
Hazai és nemzetközi elemzők korábban 2- 2,3 százalékos gazdasági növekedéssel számoltak.
2017-ben a makrogazdasági elemzés és fejlesztések hivatala (IMAD) és az Európai Bizottság 3 százalékos gazdasági növekedéssel számol.
Az IMAD márciusban teszi közzé a részletes tavaszi előrejelzését.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: SzlovéniaGDP

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.