brusszel


Új Nemzedék Központ: optimisták a fiatalok

Figyelő Online
2017.02.28  16:12   
mail
nyomtatás
Az Új Nemzedék Központ kommunikációs igazgatója szerint a lassan felnőtté váló generáció nagyon optimista, a fiatalok többsége itthon képzeli el a jövőjét, s többen tervezik a gyermekvállalást is.
Poór Csaba elmondta, hogy egy ENSZ-felmérés szerint Magyarországon a lakosság 6 százaléka dolgozik külföldön. Ez a Visegrádi országok között (Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország) a legalacsonyabb mutató, a többi visegrádi országban 8-10 százalékos a ráta.
A fiatalok 67 százaléka képzeli el itthon a jövőjét - mondta Poór Csaba, megjegyezve: akik külföldre mennek, azok története sem mind sikersztori. Elmondása szerint Londonban - nyilván a Brexit miatt is - sok fiatal érdeklődik arról, hogyan tudnak hazajönni. Nemcsak kifelé, hanem hazafelé is jönnek a fiataljaink - hangsúlyozta.
Beszélt arról is, hogy elindult - az elsősorban 25 év alatti fiataloknak szóló - ifjúsági garanciaprogram. Ennek keretében az Új Nemzedék Központ egy interaktív honlapot is létrehozott, amely mobiltelefonon is elérhető.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.