brusszel


Új pályázatok az önkormányzatoknak, emelkedő források

Figyelő Online
2017.02.28  15:52   
mail
nyomtatás
Újabb két, a helyi gazdaság és város-rehabilitációs fejlesztéseket támogató pályázati felhívást jelent meg; illetve emelkedett négy nyitott pályázat forrása is a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP), összesen 39,5 milliárd forint értékben - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára kedden az MTI-t.
Rákossy Balázs közölte: a "Leromlott városi területek rehabilitációja" elnevezésű két új felhívás 12,4 milliárd forint értékben teremt forrást a megyéknek, és a megyei jogú városoknak. Egyebek közt lakások korszerűsítésére, a meglévő lakófunkciók fejlesztésére, illetve szociális, közösségi és közterületi funkciók kialakítására lehet forrást szerezni.
A társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztést támogató felhívás keretösszege 20,6 milliárd forintra nőtt a 13,8 milliárd forint emelést követően.
A gazdaságfejlesztést és a munkaerő-mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztési pályázat összege 11 milliárd forinttal emelkedett, 28,3 milliárd forintra.

Az egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztését támogató pályázatra fordítható összeg 3,2 milliárd forintról 4,8 milliárd forintra nőtt.
A szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának fejlesztését segítő felhívás összege pedig 3,4 milliárd forintról 4,1 milliárd forintra emelkedett.
A "Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva" elnevezésű felhívásnál újabb benyújtási szakasz kezdődik 2017. május 24-i határidővel, a pályázat 45,6 milliárd forint értékben kap forrást - közölte az államtitkár.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.