brusszel


Teltház a Hiventures Demo Dayen

Figyelő Online
2017.03.02  21:31   
mail
nyomtatás
Március 1-jén, teltházas eseményen került megrendezésre a Hiventures Demo Day, ahol közel kétszáz startup, mentor és inkubátorház ismerhette meg a Hiventures új befektetési programjait, ami az inkubációtól, a tőkebevonáson át, a nemzetközi piacra lépésig ösztönzi a hazai startup közösséget.

A budapesti eseményen bemutatkoztak a Hiventures tőkeprogramjainak első startup befektetései is, melyek az elmúlt időszakban közel egymilliárd forint összegű finanszírozást kaptak. Az eseményen hivatalosan is útjára indult a Startup Campus elnevezésű egyetemi startup roadshow is, ahol a résztvevő startupok akár kilencmillió forintos befektetést is kaphatnak a Hiventures tőkeprogramján keresztül.

A budapesti, teltházas nyitóeseményen közel kétszázan vettek részt a startupok, mentorok és inkubátorházak részéről. A rendezvényt Bernáth Tamás, a Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatója nyitotta meg, majd a Startup Campus program fővédnökeként Dr. Pálinkás József, a Nemzeti Kutatás, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke tartotta meg a nyitóelőadást. A Hiventures vezetői, Kisgergely Kornél és Katona Bence ismertették a Hiventures inkubációs (pre-seed), magvető (seed), és korai növekedési (startup) szakaszok tőkefinanszírozási lehetőségeit, ezzel is támogatva az alapítás előtt álló, vagy fiatal, K+F+I tevékenységet végző hazai vállalkozások elindulását. 

Pálinkás József a most megnyíló, visszatérítendő források, kockázati tőkeprogramok esetében is kiemelten fontosnak tartja, hogy a versenyképességet ösztönző, valóban perspektivikus, értékteremtő programok jussanak forrásokhoz. Ehhez szükség van a KFI versenypályázatok esetében alkalmazott kutatásfejlesztési és innovációs szempontrendszer érvényesítésére, továbbá a mentori programok megerősítésére.

A szakmai esemény azoknak az innovatív vállalkozásoknak a bemutatkozásával zárult, akik az elmúlt időszakban összességében közel egymilliárd forint összegű tőkebevonást kaptak a Hiventures tőkeprogramjain keresztül. Többek között a Liber8tech csapata olyan okos karkötőt mutatott be, amivel szoftveresen, akár napi szinten lehet kedvünknek, ruházatunknak megfelelő stílusú mintát kiválasztani, vagy a VirtDB, ami egy olyan innovatív önkiszolgáló szoftver, amely megoldást nyújt a Big Data és üzleti intelligencia (BI) technológiákat használó cégek adatelérési problémáira.

Tovább részletek elérhetők a bemutatkozó startupokról a Hiventures.hu oldalon, az eseményről készült rövid videó pedig itt tekinthető meg.

A budapesti nyitó állomással startolt el a Startup Campus Roadshow is, ami egy olyan egyetem bázisú inkubációs program, mely a felsőoktatásban születő, innovatív elképzelések piacra jutását ösztönzi. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával indult kezdeményezés 2016-ban 4 városban mutatkozott be.

Az első év sikerét mutatja, hogy az eseménysorozatnak köszönhetően kétezer fiatal száznyolcvan vállalkozói projektje került a felszínre. Idén a Hiventures szakmai együttműködésében folytatódik a Startup Campus program, melyhez kapcsolódóan toborzó és tájékoztató rendezvénysorozatot indul hat hazai városban, valamint Londonban. A roadshow állomásai: Budapest, Győr, Debrecen, Szeged, Miskolc, Pécs és London.

„A Startup Campus Roadshow kiváló lehetőség, hogy a városok helyi innovációs ökoszisztémáinak szereplőivel együttműködést alakítsunk ki, valamint az egyetemi környezetben születő startupok és innovatív projektek bemutatkozzanak és közvetlenül jelentkezzenek a Hiventures tőkeprogramjaiba. A roadshow keretén belül a legjobb, induló vállalkozások kilenc millió forintos befektetési ajánlatot kaphatnak, amely egyedülálló támogatási lehetőség a régióban."- mondta el Katona Bence, a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő befektetési vezérigazgató-helyettese.

A Hiventures által kínált, kilencmillió forintos befektetés mellett a vállalkozások térítésmentesen képzést, mentorálást és inkubációs lehetőséget kapnak a Startup Campus program keretén belül.

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Ötvenmilliárd feletti tőke a startupoknak

Az új ciklus első Európai Uniós forrásból finanszírozott kockázati tőkebefektetése a debreceni Insimu Patient volt, amely tőkét kapott a Hiventurestől.

Budapesti konferenciával indul a FabLaBNet

Az Európai Unió által támogatott új projekt, a FabLabNet március 28-án indul a partnerek által közösen, 3D-nyomtatott alkatrészekből épült rakéta jelképes kilövésével..

Kaposváron oktatják a jövő startup vállalkozóit

Európában is egyedülálló digitális oktatási platformmal és a diploma mellett akár befektetési lehetőségekkel is várja a Kaposvári Egyetem 2017-ben hallgatóit.

Másfél milliárd 6 erős nagyprojektre

A Bay Zoltán Kft. másfél milliárd forintnyi magas hozzáadott értékű kutatási, fejlesztési és innovációs projektek fejlesztését kezdi meg.

top200