brusszel


A britek 10 milliárdos hitelt nyújtanak Iraknak

Figyelő Online
2017.03.05  15:53   
mail
nyomtatás
Nagy-Britannia 10 milliárd font hitelt hagyott jóvá iraki infrastruktúra fejlesztésre - jelentette be az ügyvezető iraki pénzügyminiszter vasárnap.
Abdul Razzak al-Essa hangsúlyozta, hogy Nagy-Britannia 10 évre nyújtja a hitelt, amit kizárólag brit cégek használhatnak fel. A hitel kamatát az egy-egy ügyletben érintett cégek állapítják meg.

Az ügyvezető iraki pénzügyminiszter a tervek között a víz- és szennyvízhálózat kiépítését és a meglévő rendszerek korszerűsítését említette meg.

A Reuters megjegyezte, hogy az országban komoly gondok vannak az áram- és vízellátással, a meglévő közüzemi hálózat elavult, kevés az iskola és a kórház.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: Irakhitel

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.