brusszel


Tovább szigorodhat a határzár

Figyelő Online
2017.03.07  09:00   
mail
nyomtatás
Az Országgyűlés ma a kormány javaslatára tovább szigoríthatja a jogi határzárat, valamint munkaszüneti nappá nyilváníthatja nagypénteket.
Az ülésnap reggel 9 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd szavazások következnek.
A képviselőknek a határozathozatalok elején nemzetközi szerződéseket kell jóváhagyniuk, ezt követően dönthetnek a jogi határzár további szigorításáról, amelynek egyik legfontosabb változtatása lehet, hogy az illegális bevándorlóknak egészen addig az országhatáron álló tranzitzónában kell várakozniuk, amíg menekültügyi kérelmüket jogerősen elbírálják.

A törvényhozás ezt követően kormánypárti képviselők kezdeményezésére munkaszüneti nappá nyilváníthatja nagypénteket, így a húsvét négynapos munkaszüneti ünneppé válhat idéntől. Zárószavaznak a KDNP bírósági végrehajtásról szóló törvényt módosító javaslatáról is, amely szerint becsérték alatt a jövőben nem lehetne elárverezni ingatlanokat.

A szavazásokat követően hat általános vitát bonyolítanak le, így egyebek mellett terítékre kerül az igazságügyi miniszter nemzetközi magánjogról szóló törvényjavaslata, valamint a büntetőjogi tárgyú jogszabályok módosítása, amit szintén Trócsányi László jegyez.
Az Országgyűlés szerdán folytatja munkáját és jövő hétfőn államfőválasztással fejezi be aktuális ülését.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: Parlament

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.