brusszel


Iránykeresésre számítanak az elemzők a tőzsdén

Figyelő Online
2017.03.07  08:35   
mail
nyomtatás
Iránykeresésre számítanak kedden a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.
Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta: nem lesz jelentős elmozdulás a következő napokban a magyar piacon, szűk sávban mozoghat az index. Hozzátette: elsősorban a kispapírok voltak jelentős vételi nyomás alatt a hétfői kereskedésben.
Kitért arra, hogy a Societe Generale francia bank az OTP részvényeit továbbra is tartásra ajánlja, célárfolyamát 8953 forintról 8904 forintra csökkentette.
Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője is iránykeresésre számít a kereskedésben, kevés elmozdulással. Az OTP célárcsökkentése miatt az eladók lehetnek többségben, alulteljesítő lehet a részvény. A makrogazdasági adatok közül kedden az ipari termelés januári előzetes adatait közli első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) és a tavaly negyedik negyedévi bruttó hazai termék (GDP) részletes adatait is közzéteszik - mondta.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 12,32 pontos, 0,04 százalékos csökkenéssel, 33 181,49 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 7,3 milliárd forint volt. A Mol 90 forinttal, 0,43 százalékkal 20 790 forintra erősödött, 1,5 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 40 forinttal, 0,45 százalékkal 8910 forintra csökkent, forgalmuk 2,5 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,60 százalékkal 501 forintra nőtt, forgalma 829,0 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 28 forinttal, 0,43 százalékkal 6475 forintra esett, a részvények forgalma 2,1 milliárd forintot ért el.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: BÉTBUX

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.