brusszel


Jönnek a majdnem orvosok

Figyelő Online - Cseke Hajnalka
2017.03.09  06:09   frissítve: 2017.03.07 13:23
mail
nyomtatás
Ahogy távolodunk a kórháztól, egyre mélyebb a minőségi és mennyiségi munkaerőkrízis.

Majdnem doktorok. Ők az egészségügy új szereplői, akik néhány év múlva részben pótolhatják a hiányzó orvosokat. Kis túlzással a felmentő sereg. Ám az első időkben sajnálatosan kevesen végeznek, évente mindössze hatvanan.

Nem verseny
A „majdnem orvosok" intézménye jól ismert Nyugat-Európában. Ők azok, akik szakképzettségüknél fogva képesek bizonyos orvosi feladatokat is ellátni. Ennek mintájára kezdődik nálunk a képzés...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2017/10 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.