brusszel


Százmilliárdok haderőfejlesztésre

Figyelő Online - Dunai Péter
2017.03.09  06:10   frissítve: 2017.03.07 13:23
mail
nyomtatás
A következő 10 évben a GDP 2 százalékára nőne a védelmi költségvetés. Ez 700 milliárdos új piacot teremt, amely további távlatokat nyit az ágazatnak.

A magyar védelmi ipar abban bízik, hogy a tavaly karácsonykor meghirdetett és az idén induló, Zrínyi 2026 elnevezésű tízéves haderőfejlesztési programban rehabilitálják a rendszerváltást követő problematikus időszak után. A terv részletei még kidolgozás alatt állnak.
Honvédelmi beszerzésekre fordítanák a védelmi költségvetés 20-25 százalékát. A NATO-elvárás 20 százalék lenne, de a nemzetközi szervezet ennél többet is elfogad. A jelenlegi helyze...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2017/10 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.