brusszel


MSZP: már ne változtasson az oktatáson a Fidesz!

Figyelő Online
2017.03.07  16:15   
mail
nyomtatás
Az MSZP arra szólítja fel a Fideszt, hogy a kormányváltásig hátralévő egy évben már "ne súlyosbítsa tovább a közoktatás helyzetét, így is nagy munka lesz helyrehozni mindazt a rengeteg kárt, amit az elmúlt hét év alatt okoztak". Az ellenzéki párt Palkovics László oktatási államtitkár kijelentéseire reagált.
Az államtitkár a köznevelési kerekasztal keddi ülése után elmondta, a kormány támogatni fogja a kilenc évfolyamos általános iskola bevezetését, de pontosan be kell mutatni, hogy az az elvárt célokat hogyan szolgálja.
A szocialista párt reagálásában az áll, hogy "a Botka László vezette kormány 2018-tól visszaadja a tanárok és a tanítás szabadságát, csökkenti a pedagógusok és a diákok terheit".
Megszüntetik a Kliket, felemelik a tankötelezettség korhatárát, eltörlik az uniformizált tankönyvrendszert és a pedagógusok elfelejthetik az értelmetlen portfóliógyártást - ígéri az MSZP. "Botka László ehhez kínál szövetséget párthovatartozástól függetlenül mindenkinek, aki változást akar."
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: oktatásMSZP

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.