brusszel


Ismét lesz magyar előadója a TED-konferenciának

Figyelő Online
2017.03.11  15:38   
mail
nyomtatás
Kocsis Tamás webfejlesztő személyében ismét lesz magyar előadója a TED-konferenciának.
A TED New-York-i központja a hét végén tette közzé az áprilisi 24-én kezdődő, TED2017 - The future you című ötnapos vancouveri rendezvényének előadói névsorát. A 74 fős listán Garri Kaszparov sakknagymester és Elon Musk amerikai üzletember is szerepel.
A magyar résztvevő, a 32 éves Kocsis Tamás egy internetes cenzúrát megnehezítő hálózati megoldása révén vált ismertté. A középiskolai végzettséggel rendelkező informatikus fejlesztése azért különleges, mert internetes kapcsolat nélkül is lehetővé teszi az egyszer már letöltött weblapok elérését, és a számítógépek közötti kommunikációs lehetőségeket kihasználva a terjesztését is. A fejlesztés iránt Kínából, Oroszországból és Brazíliából is érdeklődnek - közölte az MTI-vel az IThon.info honlap.
A TED-konferenciákat 1990 óta minden évben megszervezik. Az előadások legfeljebb 18 percesek lehetnek, és olyan gondolatokról szólnak, amelyekkel a szervezők szerint érdemes megismerkednie a világnak.
TEDx néven már több országban, így Magyarországon is rendeznek előadásokat, azonban az amerikai kontinensen eddig csupán két magyar, Polgár Judit nemzetközi sakknagymester és Csíkszentmihályi Mihály pszichológus szerepelhetett előadóként.
A belépőjegyek ára a 2017-es rendezvényre 17 ezer amerikai dollár, de már mind elkelt. A vancouveri nézőtéren csak 1200 ember foglalhat majd helyet, de később a TED honlapján bárki ingyenesen, akár magyar feliratozással is megtekintheti az előadásokat.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: TEDkonferencia

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.