brusszel


Tovább sztrájkolnak a földi kiszolgálók a berlini reptereken

Figyelő Online
2017.03.12  16:18   
mail
nyomtatás
Ismét sztrájkba lép hétfőn a berlini repülőterek földi kiszolgáló személyzete a pénteki munkabeszüntetés után, a schönefeldi és a tegeli repülőtéren ezért késésekre és járattörlésekre kell számítani.
A szolgáltató szektor szakszervezeti szövetsége (Verdi) munkabeszüntetésre szólította fel a berlini repterek mintegy kétezer fős földi kiszolgáló személyzetét. A Verdi azt követeli, hogy egy éven belül emeljék 1 euróval a munkavállalók órabérét. A munkaadó négy évre elnyújtva adná meg az emelést. A mintegy kétezer érintett dolgozó jelenlegi órabére átlagosan 11 euró.

"A munkaadó nem reagált a követelésünkre, nem tett tárgyalási alapnak tekinthető javaslatot, és a hét végét is hagyta kárba veszni" - mondta a Verdi sztrájkvezetője, Enrico Rümker. Rámutatott: a szakszervezet kész folytatni a tárgyalásokat, és a sztrájkbejelentést is az utasok érdekében tette meg jó korán. A munkabeszüntetés hétfőn reggel 4.00 órakor kezdődik, és az éjszakai műszak befejeztével, kedden reggel 5.00 órakor ér véget.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.