brusszel


Amikor a verseny a káros

ADÓPOLITIKA
Figyelő Online - FARKAS ZSUZSA
2017.03.16  06:24   frissítve: 2017.03.14 12:31
mail
nyomtatás
Nem sok olyan terület van, amelyen a versenyt károsnak mondják, az adópolitikák azonban pont ilyenek. Gátat kell szabni a vállalatok ügyeskedésének - ez vitathatatlan. Közben azonban arról sem lenne szabad megfeledkezni, hogy a háttérben a költségvetések csapnak össze.
Mint sok egyéb ügyben, Donald Trump az adópolitikában is tabukat döntött le. Gazdaságpolitikájának lényegi része: csökkenteni kívánja a vállalatok adóterhelését, hogy ezáltal még versenyképesebbek legyenek az Egyesült Államok cégei. Ezzel a megközelítéssel az új amerikai elnök szembemegy nemcsak elődje hagyatékával, de a nyugat-európai országok érdekeivel is - legalábbis ezt állítja a The Wall Street Journal Europe. A lap egyik szerkesztője által jegyzett ...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2017/11 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.