brusszel


Nincs pénz a járhatatlanná vált utak javítására Kárpátalján

Figyelő Online
2017.03.14  13:43   
mail
nyomtatás
Az ukrán kormány nem finanszírozza a tél elmúltával rendkívül rossz állapotba került kárpátaljai úthálózat javítását - közölte kedden a Kárpátalja megyei állami közigazgatási hivatal sajtószolgálata.
A jelentés szerint az időjárás már lehetővé tenné a járhatatlanná vált utak felújítását a megyében, ám pénz hiányában nem írható ki közbeszerzési pályázat a javítási munkálatok elvégzésére. A megye vezetése többször fordult a kormányhoz, hogy kezdje el az utak javításának finanszírozását, de a kérés süket fülekre talált - olvasható a közleményben.
Az ügyben megszólalt Hennagyij Moszkal, a megye kormányzója, aki sérelmezte, hogy Kárpátalján nem működik az a modellkísérletként tavaly beharangozott program, amelynek keretében a térségben található határátkelőhelyek terven felüli vámbevételeinek 50 százalékát a régió úthálózatának korszerűsítésére fordítanák. "Már március közepén vagyunk, de a kormány még nem tette közzé, hogy milyen vámbevételeket tervez az idei évre a Kárpátalján működő határátkelőhelyeken" - emlékeztetett a megye első embere, aki szerint a vidékfejlesztési programok finanszírozása, beleértve az utak javítását, csak júniusban vagy júliusban indul be, addig nem jut pénzhez a közútkezelő vállalat.
A kormányzó azt is elmondta, hogy a minőségi útfelújítás sokba kerül, azonban a helyi önkormányzatok szegényes költségvetéséből az utak rendbetételére csak fillérek jutnak. Mint közölte, a múlt évben is csak komoly küzdelmek árán sikerült "pénzt kiverni Kijevből" a kárpátaljai utak javítására, de azokon a szakaszokon, ahol megfelelő technológiával végzett burkolatcsere történt, az aszfaltfelület károsodás nélkül vészelte át a telet.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.